Penktadienis, 19 balandžio, 2024
PradžiaVVKDUostadvario uosto aukcionas

Uostadvario uosto aukcionas

Pajamų optimizacija įsibegėja

- Advertisement -

Taigi pirmoji VVKD kregždė, tapus akcine bendrove, pakilo iš savo lizdo.

Prieš kelias savaites anonsuotas pasiūlymas, pasimatuoti piniginės storiu, dėl vietų laivams Uostadvario uoste, jau paskelbtas ir laukia pirmųjų registracijų. Dalyviai „sukryžiuos” savo pinigines dėl 37 vietų. Vietų maksimalus ilgis varijuoja nuo 7 ir daugiau metru. Pločio atžvilgiu, absoliuti dauguma talpina iki 3,30 m. Tenka pripažinti, kad tokia patirtis bus pirma ne tik VVKD, bet ir visai laivavedžių bendruomenei. Ir kainos iš pradžių gali pasirodyti nepamatuotai aukštos. Minimali pradinė vietos kaina laviruoja nuo 600 (1 vieta) iki 1500 Eur. Absoliuti dauguma pramoginių laivų pateks į 1200 Eur. startinės kainos ruožą.

Aukcionas gyvai

Paskelbus informaciją apie planuojamą renginį pasigirdo nemažai nuogąstavimų, kodėl aukcionas vykdomas gyvai, kodėl nenaudojamos šiuolaikinės technologijos ir pnš. Šioje vietoje tenka pripažinti, kad vietinių gyventoju atžvilgiu tai teisingas sprendimas, tačiau storesnės piniginės principo tai vis tiek neeliminuos. Nėra garantijos, kad ilgalaikiai klientai galės sau leisti tokias išlaidas, bet pirmasis aukcionas, manome, labai greitai parodys ar šis modelis yra veikiantis. Nes daug kas, socialiniuose tinkluose, apeliavo į kas pirmas principo naudą, kuri taipogi turi savo trukumų.

Aukciono eiga

Pakankamai paprasta ir kartu komplikuota. Privaloma jau registracijos metu deklaruoti laivą, kuriam bus dedikuota išpirkta vieta. Dalyvio registracijos mokestis 50 Eur, akivaizdu norint atbaidyti žiūrovus, nes nelaimėjus/nedalyvaujant mokestis negražinamas. O aukciono sąlygose aiškiai nurodyta, kad žiūrovai nepageidaujami. Sutartis pasirašoma 12 mėn., sumokant visą sumą avansu. Vertinant, kad sena kaina buvo 135Eur/mėn., lyg ir nėra didelio skirtumo, tačiau infliacija neaplenkė ir VVKD. Vienintelis pliusas, kad nusipirkus vietą jums, automatiškai, suteikiama teisė prioriteto tvarka pratęsti sutartį 2 kartus po 12 mėn.

Teikiamos paslaugos

Į nuomos kainą įskaičiuota pati vieta, kuri iš esmės Jums bus reikalinga tik 8 mėn. Sutartyje taip pat įrašyta, kad įskaičiuota elektra ir gėlas vanduo (jei atitinkamoje Paslaugų teikimo vietoje yra gėlo vandens tiekimo galimybė). Aptakus punktas, iš kurio nelabai aišku ar vanduo šiuo metu tiekiamas, ar tai vizija ateičiai. Leidžiama taip pat parkuotį vieną automobilį (vėl gi numerį reikia nurodyti iš anksto), bet skaitant aukciono sąlygas ir uosto taisykles nelabai suprantama ar galima su savimi atsivežti svečių, ar galima juos laipinti į laivą tik tam skirtoje vietoje. Absoliučiai nieko neparašyta apie galimybę saugoti laivus, ne sezono metu, uosto teritorijoje. Tokia opcija buvo pasiūlyta visiems, kas apmokėjo 12 mėn. naujoje mobilioje prieplaukoje, Kauno žiemos uoste.

Kas mūsų laukia

Akivaizdu, kad VVKD ieško finansavimo šaltinių, nes iš esmės jau seniai deklaruojama kad ši įstaiga privalo save pilnai išsilaikyti be valstybės dotacijų. Ir šis aukcionas, tai mūsų manymu tik pirmoji kregždė, ir būtent šio „renginio” rezultatai gali įtakoti visų valdomų uostų ateities kainodarą. Žvelgiant per sumos prizmę, gali pasirodyti kad kaina lyg ir neadekvačiai aukšta, tačiau darant prielaida kad sezonas tęsiasi 8 mėn., vienos dienos kaina lygi 5 Eur. Kas iš esmės atrodo pakankamai priimtinai. Yra vietų kur yra kur tobulėti. Vis dar neturim, bent jau, vaizdo kameromis tinkamai saugomo uosto, apie sargus kalbėti kol kas net neverta. Fekalijos vis dar labai opi problema, aukcionas taipogi nesprendžia parkavimo vietų laivams trukumo. Tobulybei ribų nėra, bet tikimės kad surinktos lėšos leis VVKD ateityje ženkliai pagerinti ne tik laivakelių, bet galbūt ir aplamai infrastruktūrą visoje Lietuvoje.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi