Penktadienis, 29 kovo, 2024
PradžiaNaujienos2023 laivybos pavasario apžvalga

2023 laivybos pavasario apžvalga

- Advertisement -

Šis pavasaris buvo gausus tiek naujienų, bei įvykiu prasme. Taigi trumpai viską apžvelgsime

VVKD nemažina apsukų

Kaip ir praeitais metais VVKD nemažina darbo apsukų ir per pastarąjį mėnesį dosniai anonsavo skirtingas naujienas.

Sezoną VVKD anonsavo melagių diena, ir tiesa sakant mes abejojome ar tai pavasarinis juokelis iš jų pusės ar rimtas pranešimas. Visgi pranešimas oficialus, ir telieka džiaugtis, kad sezonas kasmet vis paankstinamas.

VVKD anonsavo telefono programėle, kurios pagalba galima lengviau naviguoti vidaus vandenyse. Panašu kad programėlė gaminama pačios VVKD, arba pagal juos užsakymą. Nes numatytos funkcijos ženkliai palengvintu šviežiai iškeptų laivavedžių gyvenimą. Tačiau šiam momentui numatytos funkcijos neveikia, ir galima išsitestuoti tik Android versiją, su labai skurdžiu interfeisu.

naujoji VVKD programėlė

Visus metus tiek iš VVKD pusės reklamuotos, tiek iš mažesnių laivų savininkų keiktos, kuro kolonėlės buvo iš naujo pristatytos visuomenei. Pačios įstaigos iniciatyvos dėka buvo pakeisti mažmeninės prekybos degalai įstatymai, ir šiai dienai VVKD pristatė galimybę atsiskaityti paprasta banko kortele. Visos šios naujienos pristatytos kaip pradedančios pilnai veikti jau gegužės mėnesį, tačiau iki šios dienos, tik vienintelė kolonėlė Kauno Žiemos uoste turi naują atsiskaitymo terminalą. Ir panašu kad ja pasinaudoti nelabai įmanoma. Beje pažadėta kad tokia pat kolonėlė atsiras ir Jurbarke, kuriame beje plečiamas uostas ir žadama pastatyti papildomas vietas švartavimui. Nors vietos išpirktos, ir balandžio pradžioje eilė buvo apie 12 žmonių.

Naujosios katerių kuro kolonėlės

Taipogi iš partijų pusės prasidėjo puolimas VVKD direktoriaus atžvilgiu kad jis sugeba derinti kelias darbovietes vienu metu, ir tai primena senas istorijas, kai šiek tiek aptvarkius aplinką verslo žmonės pašalinami iš valstybinių įmonių valdymo. Nepaisant susisiekimo ministro pritarimo VVKD veiklai, kol kas šis mažas skandalas nenurimsta.

Vandens motociklų chuliganizmas

vandens motociklas

Per pastarąjį mėnesi viešoje erdvėje kelis kartus buvo minėta, kad vandens motociklininkai piktybiškai aplaisto žmones tiek Kaune kelis kartus, tiek Vilniuje. Vandens motociklininkų grupėse socialiniuose tinkluose virė labai rimtos diskusijos. Labiausiai užkliuvo nenoras paviešinti asmenys kurie netinkamai elgėsi. Tačiau nepaisant slapukavimų, policija nustatė Vilniuje netinkamai besielgusi asmenį, ir skyrė baudą už chuliganizmą. Buvo paminėta, kad Kaune irgi buvo parašyti keli pareiškimai.

Nemėgstame paskalų, bet žmonės kalba kad valstybė vėl svarsto galimybę dar labiau apriboti šios transporto priemonės savininkų laisves. Nors tenka pripažinti, apsilankius savaitgalį prie Kauno marių kad didesnė dalis motociklų ne tik neregistruoti, bet ir patys savininkai galimai neturi teisių, nes nesilaiko tiek rašytų ir nerašytų taisyklių. Norim tikėti, kad tiek bendruomenė, tiek atsakingos institucijos tinkamai reaguos ne vien draudimais o labiau švietimu. Nes pastarieji įvykiai buvo sukelti tos pašios grupės asmenų, kuriems užteko proto savo pasiplaukiojimus skelti YouTube platformoje.

Zapyškio slipas – ne iš vietos

Po visų žiemos viešų pokalbių su Zapyškio seniūnu, bei kviečiant diskusijai Kauno rajono valdžios atstovus, galime pranešti kad problemos sprendimo nerasta, ir jokių pakeitimų šiame naujame slipe tikėtis neverta. Kauno Rajono vicemeras buvo lakoniškas atsakydamas kad kol kas pakeitimai neplanuojami. Iš esmės logiška, nes pakeisti jau pastatytą įrenginį kaip ir nelabai įmanoma, o papildoma plokštė slipo gale iš esmės nelabai keistu situacijos. Jau nekalbant apie finansinę šio sprendimo išraišką.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi