Pirmadienis, 29 balandžio, 2024
PradžiaVandens transportasKateriai/Moto JachtosRiga Outdoor 2024 laivų parodos apžvalga

Riga Outdoor 2024 laivų parodos apžvalga

- Advertisement -

Europos parodos

Per pastaruosius kelis metus mums teko lankytis keliuose parodose Europoje. Pradedant visai mažytėmis kaip Svencelės renginys, kuri turi savo specifika ir orientuota ir aukštas pajamas turinčius asmenys. Beje ši tendencija jaučiasi daugelyje šalių, tarsi vidutinės klasės ir mažesnes pajamas turinčių piliečių neegzistuoja. Ko nepasakysi apie Boot parodą Vokietijoje, nors ten labiau vidutiniokai labiau orientuojasi i kajakus ir nardymą egzotinėse šalyse. Tačiau Latvių paroda, nepaisant savo mažo ploto tikrai pradžiugino kitokiu požiuriu.

Rigos „patrauklumas”

Labai nustebino, dar neįėjus į parodą didelis Lietuviškai kalbančių lankytojų kiekis. Bet iki tol mūsų laukė jau geri keliai iki pačios Rygos ir vis dar tokie patys duobėti keliai pačioje Rygoje. Panašu kad šiai miestui nelemta išbristi iš savo vizitinės kortelės. Labai keistas pojūtis, kai kelias iki pačio miesto praktiškai visur puikus, o sostinė su didžiuliu uostu ir grandioziniu pramoginių laivų parku reprezentuoja save griūvančiais tiltais ir duobėtais keliais. Ir nepaisant visų šių negandu, kas kart žaviuosi Latvių ramesniu tempu, kuris matyt ir kiša jiems koją.

Laivų, ir ne tik, paroda žmonėms

Dvi salės, viena skirta kateriams, žvejybai ir medžioklei, bei šiek tiek turistavimui. Ir nuo pirmų žingsniu stebina vidutinės ir žemesnės klasės laivelių, kateriukų ir kanojų gausa. Ko pasėkoje didelis kiekis lankytojų. Pagal apsilankymų skaičių ši paroda ženkliai lenkia Lietuviška Adventur. Aliumininiai, plastikiniai didžiulė gausa žemesnės kainos rėžio pasiūlymų daro šia paroda patrauklia daugeliui žmonių. Kainos svyruoja nuo 2 iki 20 tūkstančių. Čia rasite tiek Švedų, tiek pačių Latvių bei Lietuvoje puikiai žinomus Kimple. Ukrainiečiai irgi atranda mūsų rinkas ir stengiasi pademonstruoti savo sugebėjimus. Estetiškai jų aliumininiai kateriai puikiai atrodo virš borto linijos, tačiau virinimo siūlės vis dar vietomis atrodo drastiškai. Realiai buvo pristatyta plati katerių gama, nuo pripučiamų guminukų iki 15 metrų laivų (kurie stovėjo nejaukiai kampe ir susilaukė labai mažai dėmesio).

Turistavimas, žvejyba ir medžioklė Latviškai

Verta paminėti ir plačiai pristatytos turistavimo tendencijos. Labai daug dėmesio susilaukė stogo palapinės džipams, bei spec. priekabos šių kelionių žanro megėjams. Apie žūklę autorius mažai nusimato, tačiau kai prie 10 metrų tik kabliukais nukabintos sienos matai aibę vyrų supranti kad šis hobis labai populiarus ne tik LT bet ir LV. Medžiotojai galėjo išbandyti visokiausias optikas vietoje o termovizorių mėgėjams buvo pristatyti turbūt visi pagrindiniai rinkos dalyviai su didžiausiu lyderių priešakyje. Lietuviai kaip visad atsivežė minnkotos produkcijos, echolotus su milžiniškais ekranais. O pačius Latvius pabendrauti kvietė socialinių tinklų žvaigždės tiek žvejybos tiek medžioklės srityje.

Dviračių priemonių rojus

Čia turbut verta paminėti kad rinka Latvijoje šioms priemonėms labai palanki. Tiesiog beprotiškas kiekis motociklų. Pristatyti buvo visų populiarių pasaulio gamintojų egzemplioriai. Indian, Triumph, Ducatti, Suzuki, Yamaha motociklai, BRP keturračiai, ir turbut arti 1000 visokiausių dviračių. Tiesiog rinkis, sėsk ir važiuk namo. Tikras rojus velo/moto manams.

Apibendrinant noriu pasakyti, kad tokių parodų labai trūksta, nes jos artimos plačiam ratui žmonių, ko pasėkoje noriai ir aktyviai važiuoja ir mūsų šalies tautiečiai.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi