Penktadienis, 29 kovo, 2024
PradžiaVandens transportasAksesuarai/DalysLaivų apsaugos sprendimai 2d.

Laivų apsaugos sprendimai 2d.

- Advertisement -

GPS sekliai – didelė įvairovė

Galimai pirma idėja ateinanti žmonėms į galvą, norintiems apsaugoti savo turtą, yra GPS sekliai, kurie šiai dienai pakankamai paplitę ir prieinami praktiškai kiekvienam. Telieka įsidėti kortelę ir jau per 5 minutes gali telefonu stebėti savo turtą. Bet pasirinkimas toks platus, kad dažnas klientas pasimeta tarp visos gausos prekių. Ir dažnas perka ne tai ko jam iš tikrųjų reikia, o tai ką pasiūlė pardavėjas, kurio supratimas dažnai apsiriboja techninių parametrų žiniom. O realiai retas kuris pabando pasinaudoti šiais prietaisais.

GPS įrangos naudojimas laivuose

Šis straipsnis orientuotas labiau į pradedančius laivavedžius ir vidutinių pajamų asmenys. Jeigu jus perkate motorinę jachtą, tikėtina kad mūsų patarimai jums neaktualus. Na o jeigu jus jau turite arba planuojate kažkaip apsaugoti savo turtą, ir čia kalba eis ne vien apie laivų saugumą, tada ši informacija kaip tik Jums.

Kaip jau rašėm yra aibė modelių iš kurių galite pasirinkti, tačiau juos visus apjungia vienas didelis minusas. Absoliuti dauguma GPS seklių reikalauja daug elektros, tai galite pastebėti kai naudojate savo telefoną navigacijai, ir jis pastoviai pajungtas prie mašinos elektros tinklo. Koordinačių skaičiavimas labai imlus srovei procesas. Ir Jūsų telefono baterijos užtenka tik vienai dienai.

Matematika paprasta, jeigu telefono baterija (4A) atlaiko 12 val. Tai 100Ah akumuliatorius bus iškrautas, grubiai, per 12 dienų. Kažin ar jus tenkina tokia matematika. Bet šie sprendimai, jeigu jie veikia 24/7 leidžia stebėti jūsų laivo vietą. Taigi apie skirtingus sprendimus žemiau.

GPS sekikliai su akumuliatoriais

Vienas paprasčiausių sprendimų yra didelės baterijos. Ir kinai visai neblogai tvarkosi šioje srityje. Populiariausias sprendimas, kuris anot gamintojo veikia iki 60 dienų yra TKStar TK905, neblogai apsaugotas nuo vandens, yra vidutinio žmogaus plaštakos dydžio ir turintis savyje magnetus (silpnoki). Seklys taupo bateriją, ir paprastai būna miego režime, ir įsijungia tik atsiradus judesiui. Puikiai tiktu laivo priekabos apsaugai, nes retai važiuoja ir daugiau stovi. Jeigu plaukiojate retai, taipogi (pakrautas) tiktu tiek galingo variklio stebėjimui, tiek katerio/laivo. Lietuvoje juos parduoda po 90 Eur, perkant tiesiai iš Kiniečių kaina apie 40 Eur. Gamintojas suteikia nemokamą aplikaciją stebėjimui per telefoną arba kompiuterį.

Aliexpress nuoroda

GPS sekliai veikiantis nuo akumuliatoriaus (paprastieji)

Šioje vietoje seklius reikia išskirti į du porūšius. Vieni veikia tiesiog pajungti nuo akumuliatoriaus, o kiti savyje turi baterijas. Jos garantuoja kad atjungus nuo tinklo šie prietaisai veiks dar kažkokį laiko tarpą. Kinai siūlo tikrai didelį pasirinkimą, tačiau juos rekomenduojame naudoti arba paties laivo apsaugai, arba geriausias pasirinkimas priekabos stebėjimui. Nes dažnu atveju stovint priekabai jis neeikvoja energijos, o bandant nugvelbti jūsų sunkiai išleistus pinigus, jus matysite kur nusikaltėlis išsiveža jūsų turtą. Tuo labiau, kad yra tikrai įdomus modeliai, kurie panašus į automobilinę relę, ir kainuoja labai mažai. Šie modeliai leidžia relės pagalba atjungti kažkurį maitinimo kontūrą, kas gali priversti vagį plūduriuoti Kauno marių viduryje.

Aliexpress nuoroda

Profesionali, plataus naudojimo, sekimo įranga

Į šią kategorija patenka įrenginiai, kurie iš esmės skirti labiau automobilių monitoringui, tačiau savo galimybėmis puikiai tinka apsaugoti laivus, pakabinamus variklius, priekabas nuo ilgapirščių. Turi kelis įėjimus ir išėjimus, kuriais galite valdyti ir stebėti savo laivą. Naudoti autorizavimo mechanizmus prieš užvedant ir daug daug kitų galimybių. Taipogi kai kurie turi papildomas integruotas baterijas garantuojančius veikimą atjungus nuo išorinio tinklo. Tokių produktų nerekomenduojame pirkti iš kinų, nes paprastai vartotojams kyla klausymai ir reikalingas normalus palaikymas. Lietuvoje šių įrenginių kaina svyruoja apie 70-150 Eur. be instaliavimo.

Priedo ši įranga reikalauja atskiro serverio valdymui ir stebėjimui, arba teks apsiriboti SMS pranešimais. Skirtingai nuo kinietiškų produktų, kurie suteikia nemokamas platformas stebėjimui.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi