Šeštadienis, 27 balandžio, 2024
PradžiaInfrastruktūraNaujasis Neptūno įlankos slipas

Naujasis Neptūno įlankos slipas

- Advertisement -

Naujas slipas naujiems metams

Dažnas motorinių laivų savininkas, kuris laiko katerius ant priekabos, laikas nuo laiko pakeikdavo Kauno marias. Nes tiek Jachtklube nebuvo normalios galimybės įsileisti laivą į marias, o ir Neptūno įlankoje tam tikru momentu slipas buvo užrakintas. Šios peripetijos tesėsi tam tikrą laiką, po to iš vandens ištraukė gelžbetonio plokštes, po to šlagbaumą nuėmė. Ir panašu kad šios istorijos tęstųsi ilgai, jeigu ne Kauno valdžios sprendimas sutvarkyti aplinką. O su šiuo sprendimu atsirado nauji trukdžiai, ir iki šiol savivaldybė teismuose aiškinasi su vieną įstaiga, kuri anot savivaldos užgrobė dalį vandens ir krantinės, o anot šios įstaigos viskas teisėta. Šiai dienai byla pasiekė aukščiausią teismą. Tačiau tai nemaišo savivaldai tvarkytis bent jau ten, kur laisvą žemė.

Ilgai lauktas slipas jau atranda savo formas

Taigi ilgai lauktas slipas jau pradėtas statyti. Jau galima įžvelgti formas, o techninės sąlygos šiam statiniui negali nedžiuginti, nes jos skamba taip:

Iškėlimo – nuleidimo slipas (jachtų) projektuojamas taip, kad būtų užtikrintas patogus
naudojimas tiek laivais, tiek nuosavomis laivų gabenimo priemonėmis, tiek stacionariu gembiniu ar mobiliu teleskopiniu laivų kėlimo kranu su specializuota priekaba laivams. Slipo nuolydis – 8,3 %, danga – betono. Krantinė formuojama iš metalinių spraustasienių, apjungtų monolitinio gelžbetonio rostverku, danga – dideles apkrovas atlaikančios betono trinkelės.

Pirkimo dokumentuose nurodyti tiek stacionarus gembinis, laivams skirtas kranas, kurio kėlimo galia siekia 8 t. tiek minima specializuota priekaba laivams. T.y pagaliau bus normalus slipas, kurio galima bus iškelti ne tik 4 m. laivelius (te nepyksta ant mūsų jų savininkai), bet ir ženkliai rimtesnius laivus.

Beje, senasis slipas vis dar veikia, tik nuimtos horizontalios plokštės (2023.06.02)

Slipas Kauno mariuose vandens motociklams

Taipogi pirkimo dokumentuose, tik deja tračiuoju etapu yra numatyta vandens motociklų slipas Amalių įlankoje. Beje panašaus statumo kaip jachtklube – 12 laipsnių. Ir ženklaus pločio, kad vienu metu galima būtų tiek iškelti tiek nuleisti motociklus į vandenį. Iš dalies skamba logiškai, tačiau žinant šios įlankos lėta gilėjimą šiek tiek keistai skamba numatytas kampas. Bet neužbėkim už akių, nes dažnai visi mėgstam skųstis nematydami galutinio rezultato.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi