Sekmadienis, 28 balandžio, 2024
PradžiaNaujienos2023 vasaros laivyba - gaisrai, kuras, festivalis

2023 vasaros laivyba – gaisrai, kuras, festivalis

- Advertisement -

VVKD kuro kainos vanens kolonėlėse

Taigi 2023 vasara prasidėjo VVKD pažadais dar gegužės mėnesį paleisti kuro kolonėles ant vandens. Bet Birželio 14d. VVKD išplatino spaudos pranešimą, kad VERT neišduoda leidimo šiai veiklai vykdyti. Kas iš esmės neįprasta, kad valstybinės įstaigos viešai skustu vieni kitus. Bet, matyt vieši kaltinimai suveikė ir jau 23d. VVKD informavo, kad leidimas suteiktas ir galimai jau naudotis kuro kolonėlėmis ant vandens. Taip ilgai anonsuota paslauga, pagaliau pradėjo veikti. Pagal VVKD tradicijas jau pirmomis dienomis buvo susidurta su problemomis, kolonėlės arba terminalai neveikė, striginėjo, kai kur momentaliai pasibaigė kuras. Taipogi išlaikydami savo veiklos tradicijas, VVKD patyliukais panaikino pranešimą apie kainodara. Buvo žadėta kad kaina bus lygi trijų artimiausiai esančių degalinių vidurkiui. Ne visos nuorodos buvo panaikintos, bet šiai dienai oficialiame puslapyje rašoma apie rinka ir konkurencija ir pan. Pažadai kažkur išgaravo. Radome tik vieną minėjimą, tačiau tikime kad šį nuoroda bus panaikinta kai VVKD atstovai perskaitys šį straipsnį, todėl pateikiame įštrauką iš nurodos.
Šiam momentui (2023-07-18) kuro kainos yra (A95 – 1,69€ , D – 1,59€)

Degantis laivai

Nenuostabu, kad plečiantis laivybai ir daugėjant laivams nutinka vis daugiau nelaimingų įvykių ant vandens. Vieni baisesniu tai gaisras laive, kai dažnai laivas sudega per kelias minutes, nes dauguma Lietuvos laivų yra plastikiniai, arba dažna priežastim būna kuro užsidegimas.

Liepos 15d. Šyšos upėje užsidegė pramoginis kateris. Anot savininko variklio skyriuje pasigirdo kažkoks trenksmas, o netrukus ir sprogimas. Laivas degė atvira liepsna, o atvykę gaisrininkai gesindami katerį paskandino. Savaime aišku, kad pagal geriausias tradicijas Aplinkosaugos Inspektoriai čia pat surašė pažeidimo protokolą ir nustatinėja nuostolio gamtai piniginę išraišką. Ugniagesiai gi pastatė apsaugines bunas išsiliejusiam kurui surinkti. Deja nukentėjo mažametė, kurią išvežė su mama į ligoninę. Nukentėjusiems linkime greičiau pasveikti.

Birželio 4d. mus pasiekė įrašas. Tai visiems kauniečiams puikiai žinomas laivas Žalgiris. Šį kartą panašu buvo susilaikyta nuo pranešimo tiek spec tarnybom, tiek LTSA dėl įvykusio gaisro, nes laivas su visais keleiviais nuplaukė į VVKD uostą. Bet matyt pakrapštymo neužteko, ir jau Liepos 1d. kapitonui teko skubiai evakuoti visus keleivius ties Nevėžio santaka ir kviesti ugniagesius, nes laivas pradėjo degti atvira liepsna. Aukų ir sužalojimų išvengta, bet panašu kad pirmosios pamokos neužteko. Galimai technika jau ne tik morališkai bet ir techniškai pasenus ir laukia savo eilės į metalo laužą. Daugiau galima paskaityti paspaudus šią nuorodą.

Birželio 4d. gaisras.

Laivybos baliai festivaliai

Jau tampantis kasmetinių Svencelės festivalis pakvietė visus Liepos 7-9d. į svečius. Aplankėm pamatėm ir įšvažiavome namo. Jau anonsavimo dieną, kai perskaitėm kad teks pirkti bilietus, pasakėm kad šie organizatoriai nedaaugo dar tinkamo lygio, kad apmokestintu šio renginio. Renginys, kuriame aktyviai parduodami namai lengvai tariant neatitinka savo paskirties. Ir visos tos deklaracijos ir lozungai kelia lengvą šypsena. Aplamai pastaruosius 10 metų jaučiasi, kad politikai ir ne tik pajuto socialinių tinklų galią. Pradininkas buvo Matijošaitis su savo komanda, stipriausias šioje srityje yra Alytaus meras, o VVKD su draugais irgi neatsilieka pastoviai garsiais lozungais pristatydama savo veiklą. Iš vienos pusės gerai kai visus informuoja apie numatomus pakeitimus, tačiau labai dažnai deklaruojami ir anonsuoti pranešimai skiriasi nuo realybės. Ir tenka į viską žvelgti su skepticizmu. Bet aplamai, reikia pasidžiaugti, kad toks festivalis egzistuoja, kur galima susipažinti su laivybos industrijos produkcija ne tik iš užsienio, bet ir Lietuvos gamintojais. Tikimės, kad festivalis augs kokybės prasme kasmet.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi