Pirmadienis, 29 balandžio, 2024
PradžiaVVKDVVKD programėlė - Vandens Keliai Wave

VVKD programėlė – Vandens Keliai Wave

- Advertisement -

Programėlės paskirtis

Anot pačių VVKD atstovų šis produktas skirtas labiau pradedantiesiems laivavedžiams, tačiau bus naudingas ir patirtį turintiems kapitonams. Balandžio pabaigoje pristatytos programėlės funkcionalumas (demonstruojant galimus aplikacijos eskizus), ir demo versijos nuotrauką žadėjo maršrutų planavimą, gylius, visus navigacijos ženklus ir vandens kelius. Pagal tai kas deklaruojama, matyt yra noras netgi sukurti tam tikrą socialinę platformą.

Alternatyvos

Savaime aišku, kad VVKD nėra tokio produkto pionieriai, nes ir programėlės pavadinimas asocijuojasi su Waze, visiems žinoma automobilistų plačiai naudojama platforma. Ir matyt įkvėpti šiuo produktu, VVKD dalinai bando kopijuoti šį įrankį. Tačiau vandens pasaulyje labiausiai paplitusi Navionics kompanijos programėlė (mokama), kuri palaiko integracijas su Garmin žemėlapiais, integracija su Chartplotteriais, ir t.t ir pan. Realiai šis produktas lenkia šviesmečiais, tačiau žvelgiant į Lietuvos rinką yra vienas bet. Nėra kokybiškų žemėlapių, ir pats produktas yra labiau statiškos informacijos rinkinys. T.y jis neskirtas upėms, kuriuose ženkliai kinta vandens lygiai, ir tokios informacijos neatvaizduoja. Beje VVKD bendravo su šia kompanija, nes nei Nemuno, nei kuršių marių bujos nėra laiku atnaujinamos. Ir būtent dėl nesamos galimybės atnaujinti gylių informaciją kasdien, šioje programėlėje nėra Lietuvos vandens kelių. Nors mes vistiek nesuprantam, kas maišo VVKD bent jau Kuršių marių informaciją perduoti/parduoti šiai kompanijai.

Ar VVKD Wave veikia?

Ir taip ir ne. Tiesa sąkant VVKD jau tampa tradiciją kažką paskelbti prieš padąrant ir po to taisyti arba klaidas arba įstatymus arba keisti savo pačių sprendimus. Taip ir su šia programa, kai ji tapo prieinama visuomenei, ji veikė, tačiau neturėjo jokio funkcionalumo ir buvo tiesiog paprastas GPS navigatorius, be galimybės naudotis juo. Vėliau buvo padarytas žemėlapių atnaujinimas, ir viskas švelniai tariant pakibo. Bandėme pasinaudoti 5 skirtingais įrenginiais, tiek Android, tiek Apple. Ir tik stebuklo dėka sugebėjome atnaujinti žemėlapius viename įrenginyje. Bet absoliuti daugumą teigia kad programa tik užima vietą ir neneša jokios realios naudos, nes neleidžia ją naudotis neatnaujinus/neparsiuntus žemėlapių.

Kokios Wave funkcijos veikia

Jeigu esate vienas iš tų laimingųjų, kuriems veikia šis produktas, jau dabar galite planuotis savo keliones.

  1. Veikia maršrutų planavimo įrankis (apskaičiuoja atstumą ir planuojamą plaukti greitį). Pradinis apskaičiavimas atliekamas pagal jūsų pačių nustatytą planuojamą greitį, o plaukiant perskaičiuoja priklausomai nuo jūsų realaus greičio. Apskaičiuoti įmanoma tik jeigu vandens kelias yra žemėlapyje, t.y žadate plaukti eksploatuojamu vandens keliu.
  2. Galite išfiltruoti vandens kelius/bujas, gylius. Atvirai kalbant, sprendimas dėl gylių atvaizdavimo labai erzina, bet tai asmeninė nuomonė, ir dėl skonio nesiginčysim.

Tai tiek apie šiuo metu veikiančias funkcijas. Kadangi mums teko pasinaudoti ir prieš tai VVKD paskelbtais žemėlapiais ir specialią jiems pritaikyta programėle, tenka pripažinti, kad tikrai yra dar kur tobulėti, bet kartu svarbu paminėti, kad šio produkto vystymas ir tik kelio pradžioje, ir galimai pamatysime ženkliai ištobulintą ir pritaikyta mūsų reikmėms sprendimą.

Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi