Antradienis, 30 balandžio, 2024
PradžiaInfrastruktūraSlipas Alytuje - KET chuliganams

Slipas Alytuje – KET chuliganams

- Advertisement -

Laivas retas svečias

Alytaus slipas vienas senesnių esančių Lietuvoje. Tiesą sakant tai vienas iš labiausiai apgalvotų slipų esančių Nemune. Tokia minimalistinė Kauno keleivinės prieplaukos versija. Kurioje, nuo pat savo gyvavimo pradžios, retai kada buvo galima pamatyti ne tai kad katerį, bet paprasčiausią guminukę įleidžiamą į vandenį. Ir tam yra savo priežastys.

Alytaus slipas – kriminalinės mekos širdis

Pats slipas buvo pastatytas miesto centre, prie pat Juozapavičiaus tilto. Ir netgi simboliškai sutampančioje Nemuno gatvėje. Tačiau tuo metu, kai jis buvo pristatytas visuomenei, buvo vienas smulkus bet. Alytaus slipas stovėjo čigonų rajono gale, ir tekdavo važiuoti akmenimis grista gatve per visą, „puikios reputacijos” rajoną. Savaime aišku, kad retas ryždavosi, palikti čia savo automobilį ar priekabą. Todėl nuo pat pirmos slipo atidarymo dienos, čia išvis retai galima buvo pamatyti laivelius. Nors tenka pripažinti, kad Alytuje laivyba nekvepėjo iki šiol, ir farvateris pilnas akmenų.

Cirkas išvažiavo – klounai liko

Per pastaruosius 5 metus, šis rajonas pateko į miesto vystymo prioritetinę zoną, ir šiam momentui, vaikštant po rajoną, jau nebematyti kiekvieną praeinantį palydinčių piktu žvilgsnių akių. Bet laisva vieta ilgai tuščia nebūna, ir čigonų vietą užėmė vietinis Alytaus jaunimas. Kurie dažnai susirinkdavo į slipą, triukšmaudavo, išgėrinėdavo ir elgdavosi kaip standartiniai paaugliai rajoniniuose miesteliuose. O turint omenyje, kad Alytus garsus savo bokso ir dziudo sportininkais, tai konfliktai buvo užprogramuoti.

Pagaliau tvarka

Alytaus savivaldybė nesitaikstė su situacija, ir išsprendė šį klausimą iš pagrindų. Prie Alytaus slipo atsirado kameros, o prieš pat įvažiavimą į jo aikštelę atsirado Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas ženklas. Ir papildomai buvo pristatytos kelios kameros, kurios kaip nekeista kardinaliai pakeitė situaciją. Ir šiam momentui tiek pats rajonas, tiek slipas jau pamiršo savo „nešvarią” praeitį.

Statusas: oficialus
Kaina (nemokamai)
Status privažiavimas (12%) akmenimis gristu keliu.
Nuolydžio kampas, toks koks yra, mašinos arkas teks panardint.
Parkingas nemokamas, iš esmės viena vieta, bet galima pastatyti kone ilgiausią priekabą į įrengtą kišenę, tik kad visas slipas už draudžiančio važiuoti ženklo. Bet Alytus miestas mažas, netoli, miesto centre, yra didelė parkavimo aištelė, kurioje galima palikti savo transporto priemonę (mokama darbo dienom)
Vaizdo kameros, viena iš jų valdoma.
Deklaruojamas gylis – pastoviai keičiasi, esant žemam vandeniui gali sunkiai sektis įleisti laivus. Plius aibę metų nevalytas, pirmam teks kastuvėliu pasidarbuoti. Tačiau VVKD šiais metais lygtais tvarkys Alytuje farvaterį iki Nemunaičio, tai tikėtina kad reikalai pajudės.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Reklama
Panašus straipsniai
- Advertisment -

Populiariausi